Home  >  Ruimte  >  MST

MST

Het modernste ziekenhuis van Nederland staat in Enschede. Met alle mogelijke innovaties op klein en groot niveau, onderscheidt het Medisch Spectrum Twente zich van andere ziekenhuizen in Nederland. In het Medisch Spectrum Twente is het Solvent Team Enschede gevestigd. Dit team houdt zich sinds 1997 bezig met onderzoek en behandeling van het organisch psychosyndroom, ook wel bekend als schildersziekte. Het is één van de twee in Nederland bestaande teams op dit gebied.

Het ziekenhuis bevat sinds 1999 één van de elf traumacentra van Nederland. Daarbij is het MST gecertificeerd als bovenregionaal traumacentrum in het Duitse netwerk. Het ziekenhuis beschikt over een afdeling voor intensieve zorg op niveau drie. Er is een landingsplaats voor helikopters in eigen beheer.

Bij het MST is in 2004 een thoraxcentrum gebouwd voor het doen van hart- en longoperaties. Patiënten uit heel Nederland en het buitenland komen hiernaartoe voor thoraxchirurgie. Het MST beschikt ook over een Vrouw-Kind-Centrum (VKC) waarin de afdelingen voor gynaecologie, kindergeneeskunde, verloskunde en een afdeling voor 24 uurs kraamzorg zijn samengevoegd.

Deel dit artikel
FacebookTwitterLinkedInPinterest

Bekijk alle downloads

TOP