Frans Haafkens
RESIN

Home  >  Testimonials  >  Frans Haafkens

Frans Haafkens is in 2002 als interim-directeur begonnen bij Hartman B.V. en nu directeur-eigenaar van RESIN. "RESIN stamt af van Hartman, de welbekende producent van (kunststof) tuinmeubelen. Hartman had vroeger het hele proces in handen: van de fabricatie van de kunststof tuinmeubelen tot de verkoop ervan. Vanaf 2000 werd de vraag naar meubelen van andere materialen dan alleen kunststof groter en daar wilde Hartman in mee. Tijdens dit proces werd ik aangetrokken als interim-directeur."

"Vanuit mijn ondernemingsdrang voelde ik me altijd aangetrokken tot bedrijven die in een bijzonder veranderproces zitten. Het is een geweldige uitdaging om dan samen met een team gemotiveerde mensen de schouders er onder te

zetten en het juiste toekomstperspectief te vinden. Hartman was zo’n uitdaging.”

Kunststof op maat
"Omdat Hartman mee moest in de veranderende markt, liep hun eigen fabriek langzaam leeg. Echter de opgebouwde kennis en het machinepark was uniek en dat wilden we niet verliezen. Daarom hebben we een nieuw bedrijf opgericht voor de productie van specialiteit kunststoffen: RESIN. We produceren inmiddels kunststoffen voor heel veel verschillende toepassingen. Bijzonder is dat we het recept zo ontwikkelen dat de klant precies de eigenschappen krijgt die hij nodig heeft, zoals kleur, sterkte, gewicht, brandbaarheid en geleiding. In 2011 namen we het onderdeel Yparex over van DSM en dat gaf RESIN de basis voor de succesvolle internationale niche speler die het nu is.”

Roots in Enschede
"Tijdens de intensieve periode van de ontrafeling van het bedrijf viel me op hoe hecht de Enschedese ondernemers met elkaar en de stad verbonden zijn. Ze zijn er voor elkaar, werken samen en sponsoren lokale initiatieven. RESIN werkt samen met de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion. Deze opleidingen leveren stagiaires en potentiële nieuwe werknemers en er zijn interessante samenwerkingen op chemiegebied."

"De roots van RESIN liggen in Enschede, maar onze oriëntatie is veel breder. Onze klanten komen uit de hele wereld. Naast onze productie in Enschede, hebben we nu ook een fabriek geopend in Indonesië. Om dichtbij het grootste chemie kenniscentrum te zitten, houden we met Yparex ook kantoor op het DSM Chemelot terrein in Sittard-Geleen.”

Meer testimonials

This is a sample text. You can click on it to edit it inline or open the element options to access additional options for this element.

TOP