Inge Bruggink
Fier

Home  >  Testimonials  >  Inge Bruggink

Begin 2016 ging Fier open. Een boetiek gespecialiseerd in hippe dameskleding van vooral Scandinavische merken. De trotse vervulling van een droom van vier eigenaressen - twee zussen, een schoonzus en een gemeenschappelijke vriendin. Martiene Bruggink ontvangt ons met koffie en vertelt hoe een gezamenlijke passie tot een heuse winkel leidde.

“Vorig jaar tijdens een vakantie in New York werd het plan concreet. We spraken over een buikgevoel dat we iets zouden kunnen toevoegen aan het Enschedese winkelbestand. Eenmaal thuis zijn we informatie gaan inwinnen. Bij bekenden die al ondernemen. Bij de modemerken die je wilt verkopen. Bij de accountant. Want we hadden dan wel ideeën, de ervaring ontbrak.”

Na die aanloopfase ging het snel. Hun oog viel op een pand in de Van Loenshof. De dames merkten toen dat er in Enschede een echt ondernemersklimaat bestaat.

“We kregen veel steun van de gemeente in het vergunningentraject. Stichting Enschede Promotie kwam langs om ons in hun citymarketinguitingen op te nemen. En je voelt ook de verbondenheid tussen ondernemers. Iedereen loopt zo bij je binnen en klanten worden naar elkaar doorverwezen.” Volgens Martiene biedt Enschede een mooie mix van grote en kleine winkels: “De grote ketens zorgen voor de aanloop. Wij als boetiekjes bieden de shoppers iets extra’s. Zo helpen we elkaar en de stad verder.

Meer testimonials

This is a sample text. You can click on it to edit it inline or open the element options to access additional options for this element.

TOP